У КПІ підготували перших в Україні спеціалістів з очищення води в басейнах

4 лютого 2020 року  пройшов урочистий випуск першої групи спеціалістів з обслуговування басейнів та СПА, що пройшли перепідготовку в КПІ ім. Ігоря Сікорського.


Цей проект відбувся завдяки співпраці громадської організації "Асоціація басейнів та  СПА України" та КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Курс охопив широкий спектр тем, необхідних для спеціаліста у цій галузі,– від видів басейнів та організації басейного господарства до фільтрації обладнання, дезінфекції та терморегуляції води. Навчання проходило в Інституті післядипломної освіти КПІ за участі викладачів ХТФ, які проводили лекції та практичні заняття

35 спеціалістів з обслуговування басейнів та СПА (інженерів, технологів,менеджерів тощо) з різних міст України пройшли двотижневе навчання (85 ак.год) та отримали офіційне свідоцтво про підвищення кваліфікації. «Свідоцтво має номерний знак системи ЄДЕБО – тобто він занесений до реєстру всіх документів, які дають освітній рівень. В даному разі – це підвищення кваліфікації», – пояснила завідувачка кафедри технології електрохімічних виробництв та організаторка курсу Ольга Лінючева.


«Слухачі прийшли старанні й дійсно підвищили свою кваліфікацію. Це справді професійна програма – адже вона стосується і здоров'я людей, і технічного стану. Сподіваємося, ви будете підтверджувати роботу, яку ми з вами провели», – привітав випускників програми перший проректор КПІ Юрій Якименко.


Президент Асоціації басейнів та СПА України Володимир Хомов: "Підготовка до запуску цього навчального курсу тривала досить довго. Адже з кінця  90-х років, на відміну від інших країн, в Україні не було санітарних норм по організації водопідготовки в басейнах. Саме для організації басейнової галузі була створена наша асоціація. Наша мета - створити безпечне та високоякісне відтворення оборотної води в басейні за рахунок сучасних технологій фільтрації, дезінфекції та терморегуляції води. Саме для комплексного вирішення цієї задачі ми долучили до співпраці фахівців хіміко-технологічного факультету КПІ. Ми задоволені результатом нашої роботи і тим, із яким інтересом та наполегливістю пройшла навчання перша група наших спеціалістів"    

Захід пройшов надзвичайно щиро і позитивно. Було дуже приємно бачити усміхнені щасливі обличчя учасників програми - слухачів та організаторів. Тим більш, що робота з підготовки таких потрібних суспільству фахівців триватиме і надалі.

Тетяна Кресан для ресурсу Life-Long Learning

Коментарі